Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Újraaszfaltozzák a kishomoki kerékpárutat

Megújul a 47-es út melletti kerékpárút a népkerti vasútállomástól egészen az öreg-kishomoki aluljáróig – számolt be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. A 130 millió forintba kerülő beruházáshoz – a tervek szerint – tavasszal kezdenek, és a tavaly év végén érkezett 2,5 milliárd forintos kormányzati fejlesztési támogatásból valósul majd meg.Megújul a 47-es út melletti kerékpárút a népkerti vasútállomástól egészen az öreg-kishomoki aluljáróig – számolt be Benkő Zsolt önkormányzati képviselő. A 130 millió forintba kerülő beruházáshoz – a tervek szerint – tavasszal kezdenek, és a tavaly év végén érkezett 2,5 milliárd forintos kormányzati fejlesztési támogatásból valósul majd meg.

 

Megtörtént a külterületi kerékpárút-hálózat felülvizsgálata Hódmezővásárhelyen. Kiderült: jelenleg a legrosszabb állapotban a szegedi út mellett húzódó kerékpárút van. Ezért abból a 2,5 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a város még tavaly év végén kapott a kormánytól, ennek a felújítása biztosan megvalósul.

 

– 1994-ben készült el az út, tehát több mint 20 éve. Ez az út az önkormányzat felmérése és a lakosság visszajelzése alapján is megérett a felújításra. Mintegy két kilométeres szakaszról van szó, amely kivitelezése 130 millió forintba kerül. Reményeink szerint még tavasszal elkezdődhet a felújítása – avatott be a részletekbe Benkő Zsolt önkormányzati képviselő.

 

A 47-es melletti kerékpárút fejlesztése szorosan kapcsolódik ahhoz a programhoz, amely pár évvel ezelőtt azért indult el, hogy javuljon a bicikliút-hálózat minősége Hódmezővásárhelyen. Ennek a szakasznak azonban nemcsak az aszfaltrétegét kellene megerősíteni, hanem szükség lenne a közvilágítását is megoldani.

 

– Lakosok jelezték, hogy a közvilágítás hiánya probléma. Megnézzük, hogy az aszfalt felújítása mellett esetleg a közvilágítás fejlesztésére lesz-e forrás. Ez nagyon fontos mind az öreg-kishomokiaknak, és azoknak is, akik a külterületen, a szegedi út mellett élnek és kerékpárral közlekednek – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

 

A tavasszal kezdődő beruházás másfél-két hónap alatt készül el.

Megszakítás