Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ülést tartott a székkutasi képviselőtestület

A csatornázásról, a talajterhelési díjról és a júliusi Mezi- Fesztivál támogatásáról is döntés született a székkutasi képviselőtestületi ülésen. 

Tizenöt napirendi pontot tárgyalt a székkutasi képviselőtestület a legutóbbi ülésén. Az egyik legfontosabb a Víziközmű Társulat csatornázáshoz kötődő beszámolója volt. Ehhez illeszkedett a testület talajterhelési díjjal kapcsolatos határozata.

– Készülünk a csatornázásra. A pályázathoz a hiánypótlás is megtörtént, várjuk a kedvező bírálatot. A talajterhelési díjjal kapcsolatban az a döntés született, hogy 1800 Ft/köbméter a szankció, amelyet az érintett székkutasiaknak meg kell fizetniük az igazolt szippantások után. Az elhasznált vízzel kapcsolatban szippantási számlát kell benyújtani azon lakosoknak, akik ingatlana előtt elmegy a gerincvezeték. Van egy meglévő vezetékhálózat a község területén és ez 35 ingatlant érint. December 31-ig kell ezeknek a lakásoknak rákötniük a rendszerre – mondta Szél István polgármester. 

Ennek az intézkedésnek az a célja, hogy aki csak teheti mindenképpen rákössön a csatornahálózatra. Azért ez az ár lett megállapítva a talajterhelési díj esetében, mert Székkutas természetvédelmi térségben helyezkedik el. A település reményei szerint jövő év tavaszán elindulhat a csatornázás kivitelezése.

A testületi ülésen a Start munkaprogramról is elhangzott egy beszámoló.

– Székkutas közösség területén összesen 33 közmunkás dolgozik Startmunka-program keretében, további 55 közmunkást foglalkoztat a Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat és az ATIKÖVIZIG, így közel 90-en dolgoznak december 31-ig – tette hozzá Szél István polgármester.

A testület tagjai egyhangú döntéssel fogadták el, hogy teljes anyagi támogatást nyújt Székkutas önkormányzata a július 13. és 15. között megrendezésre kerülő III. Mezi-Fesztiválnak. A háromnapos szórakoztató, zenés, kulturális programot a helyiek ingyen látogathatják majd.

Megszakítás