Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ulmi diákok a városházán

Az ulmi Szent Hildegárd Gimnázium diákjai érkeztek Hódmezővásárhelyre. A Németh László Gimnázium, Általános Iskola meghívására 18 középiskolás csütörtökig vesz részt közös programokon a városban és környéken. 

 

 

A városháza dísztermébe látogattak az ulmi és a vásárhelyi diákok, illetve kísérőtanáraik, ahol Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármester fogadta őket, és többek között a magyar történelemről, illetve a polgármesteri hivatal nevezetességeiről beszélt az egybegyűlteknek.

 

– Nagyon régi, 13 éves a testvériskolai kapcsolat a német ulmi Szent Hildegárd Gimnáziummal. A partnerkapcsolat célja: egyrészt a nyelvgyakorlás, másrészt, hogy a diákok bepillantást nyerjenek egymás életébe, a másik ország kultúrájának mindennapjaiba – mondta Bányai Réka, a Németh László Gimnázium, Általános Iskola magyar – német szakos tanára.

 

Megnézték Budapestet, biciklitúrán vettek részt, lovagoltak, ellátogattak Szegedre – sorolta az eddigi programot Katharina Acker.

 

Hódi Kata, a Németh László Gimnázium 8. évfolyamos diákjának nagy álma volt, hogy kiutazzon Németországba, ami teljesült, így most fogadó családjának kedvességét igyekszik viszonozni.

 

– Nekem a szívemhez a legközelebb a vásárhelyi puszta áll, annyira változatos. Megpróbálok minél több ilyen szép épületet megmutatni, mint a városháza, Hódmezővásárhely változatos történelmével együtt – jegyezte meg Hódi Kata.

 

 

Megszakítás