Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Uniós fórum a könyvtárban

Európai uniós szakmai fórumra várták az érdeklődőket a Németh László Városi Könyvtárban. A rendezvény a külföldi munkavállalásban és a felnőttképzési programok kiválasztátásban nyújtott segítséget.

A Németh László Városi Könyvtár 2003 óta tagja annak a könyvtári hálózatnak, amely az Európai Unióval kapcsolatos információkat nyújt olvasóinak. A program keretében évente egy alaklommal szakmai napot szerveznek. A mostani fórumra nagy volt az érdeklődés, mivel nem csak Vásárhelyről, de Makóról és Szegedről is érkeztek az előadásokra.

– A Külügyminisztérium támogatásával minden évben szervezünk olyan programokat, amelyek segítségével az uniós információkat át tudjuk adni az érdeklődők számára. Ugyanakkor létrehoztunk egy Európai Unióra vonatkozó dokumentumtárat, amelyet minden évben gyarapítunk – mondta Soós Csilla, az intézmény igazgatója.

Az esemény keretében két témában tartottak előadást. A hallgatóság az Európai Unió munkavállalási lehetőségeiről kapott gyakorlati információkat, valamint az Egész életen át tartó tanulás program pályázatait ismertették. Utóbbit főleg pedagógusoknak, könyvtárosoknak és művelődésszervezőknek szánták.

Megszakítás