Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Uniós támogatással újítják föl a hódmezővásárhelyi Jókai utcát

Elkezdődött a hódmezővásárhelyi Jókai utca felújítása; a 4519-es jelű, a várost Mindszenttel összekötő út 1,6 kilométeres belterületi szakasza várhatóan szeptemberre készül el – tájékoztatta Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-t.

Az útszakasz a 45-ös és a 47-es másodrendű főutakat köti össze, ezért forgalma jelentős. Az út állapota leromlott, teherbírása helyenként már nem felel meg a forgalmi igényeknek, felülete kátyús és balesetveszélyes – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A 453 millió forintos beruházás – kivitelezője a DME Konzorcium – elsődleges célja az útszakasz burkolatának megerősítése és felújítása, emellett kijavítják a pályahibákat is, hogy dinamikusabbá válhasson a forgalom.

A vízelvezető rendszer egy része iszappal telítődött, ezért kitisztítják a már meglévő árkokat, az átereszeket megfelelő szintbe helyezik, és burkolt árkokat építenek ki.

Az Új Széchenyi Terv regionális operatív programjainak keretében országosan várhatóan csaknem 945 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Ebből a dél-alföldi régióban a 2009-2010 program keretében 108,5 kilométer, a 2011-2013 program keretében közel 74,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

(MTI)

Megszakítás