Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Ünnepi hangulatot ad a magánházaknak a nemzeti zászló

Cseri Tamás települési képviselő körzetében eddig hatvanan igényelték a nemzeti lobogót, amelyet négy méretben térítésmentesen bocsát a vásárhelyi önkormányzat a lakosság részére. A kezdeményezés dr. Kovács László fideszes képviselő nevéhez fűződik, az előterjesztés célja, hogy a nemzeti ünnepeken a középületek és az intézmények mellett a magántulajdonban levő ingatlanokon is nemzeti zászló lobogjon.

Dr. Kovács László fideszes önkormányzati képviselő indítványa kapcsán született meg a májusi közgyűlésen az a döntés, miszerint a város valamennyi ingatlanán magyar zászló loboghat a nemzeti ünnepeken 2014. március 15-ével kezdődően. A zászlókat négy méretben, térítésmentesen bocsátja a lakosság rendelkezésére Hódmezővásárhely Önkormányzata, amely a lobogók felszerelésében is segítséget nyújt. A nemzet jelképét a szociális foglalkoztató munkatársai készítik és az igénylők számára a települési képviselők személyesen adják át. Cseri Tamás képviselő körzetében eddig hatvanan igényelték a magyar zászlót.

–  Nagyon örülök annak, hogy a jövőben a nemzeti ünnepeknek lesz egy kis patinája, és így több zászló fog lobogni, ami még inkább ünnepi érzést kölcsönöz majd – mondta Cseri Tamás települési képviselő.

A képviselőnek kisfia segíti munkáját, akivel együtt többek között a Banner János utca 1. szám alatti társasházban Kezes Imrénének adták át a kért lobogót.

– A sok egyéb kezdeményezés mellett ezt is nagyszerűnek tartom. Úgy gondolom, aki kérte, az nagyon örül a zászlónak, hiszen a továbbiakban minden ünnepkor fellobogózhatja a házát – mondta Kezes Imréné.

A kezdeményezésnek köszönhetően 2014-től így nem csupán a közintézményeken, de valamennyi ingatlanon, Hódmezővásárhelyen készült nemzeti zászló loboghat március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án. 

Megszakítás