Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Útalap megerősítés a Jókai utcán

Az útalap megerősítés miatt szakaszonként bontják fel a Jókai utcát. Így lehet elérni, hogy a felújítás ne akadályozza a forgalmat. A tervek szerint június végére kell befejeződnie a beruházásnak, de a mostani csapadékos időjárás valószínűleg hátráltatja majd a munka menetét.

A Jókai utca pályaszerkezete annyira elöregedett, hogy a jelenlegi forgalom terhelését már nem bírta, ezért most megújul az út. A kivitelezését a Magyar Állami Közútkezelő végzi, a beruházás teljes költsége több száz millió forintba kerül, melyet teljes egészében európai uniós pályázat finanszíroz.

– Az útalap megerősítése és cseréje történik. A tervező által előre kijelölt helyeken felbontották a pályaszerkezetet, hogy ki tudják javítani az alsó réteget. Már vannak olyan szakaszok, ahol az útalapot illetve a kötőréteget el is készítették – mondta Mucsi László, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetője.

A május elejével kezdődött felújítást csak szakaszosan lehet végezni. Ha nem így történne, akkor a jelzőlámpás irányítás miatt az utca forgalma teljesen bedugulna.

– Újabb útalapokat bontanak majd fel. A kivitelezés ütemezésével próbálják azt elérni, hogy a Jókai utcán való közlekedés ne váljon lehetetlenné – tette hozzá Mucsi László.

A Jókai utcai felújításával június végére kell elkészülnie a kivitelezőnek, de a mostani csapadékos időjárás nagyban nehezíti a munkálatokat, ezért az út átadása is késhet.

Megszakítás