Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Utcafórumot tartott Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt vízelvezéséről, közlekedésről és fatelepítésről

A közelmúltban hirtelen lezúduló csapadék elvezetésénél részben jól vizsgázott a tarjáni városrész szivattyúja. A felmerülő probléma javítása folyamatban van, így a jövőben száz százalékos lesz az elvezető rendszer működése – hangzott el Hegedűs Zoltán és Benkő Zsolt települési képviselők Szél utcán tartott lakossági fórumán.

Nagy érdeklődés kísérte a lakossági fórumot, amelyen előre felírt kérdéseket is intéztek a települési képviselők felé. A hozzászólások közül többen Kishomok fejlesztése és jelenlegi körülményei felől érdeklődtek. A szennyvízkérdés végleges megoldása mellett a mezőőri munkát hiányolják, mint fogalmaztak: sok a nemtörődöm lakos, akik hanyagsága akadályozza például a közlekedést. Ugyanis sok ingatlan előtt olyan növényeket ültettek, amelyek miatt egyrészt nem férnek el a járművek, másrészt a biztonságos haladásban akadályozzák az úton közlekedőket. Emellett a zöldhulladék elszállításával kapcsolatban merültek fel kérdések, valamint több lakos a közút és a kerékpárút közötti térbeli elválasztás kiépítését kifogásolta.

Az utca fórumot a közelmúltban átadott vízelvezető rendszer közelében tartották meg, így Hegedűs Zoltán települési képviselő jól tudta szemléltetni a szivattyútelep működését, amely a nagy mennyiségű lehullott csapadék következtében csak részben vizsgázott jól.

– Vegyes tapasztalatokat szereztünk. A rendszer működik, így lényegesen gyorsabban folyik le Tarjánról a víz. Az automatikája javításra szorul, amely munka jelenleg folyamatban van – tájékoztatott Hegedűs Zoltán települési képviselő.

A jelenlevők közül többen a dr. Rapcsák András utcán kivágott fák miatt szólaltak fel. A hozzászólásra Benkő Zsolt települési képviselő válaszolt, aki visszautalt a 2009-es évre, amikor Vásárhelyen 22 hektár erdőt telepítettek, zömmel a külterületeken.

– Batidán 5 hektár, Erzsébet környékén 8 hektár, Kútvölgyön 2 hektár erdő lett telepítve, amelyek 75 százaléka akác, 25 százaléka szürke nyárfa. Reményeink szerint az ősz folyamán újabb 35 hektár erdő lesz telepítve, nagyrészt a lelei úton. Ide keményebb és értékesebb fák lesznek ültetve. A közeljövőben ennek eredményeként közel 60 hektár erdőnk lesz – mondta Benkő Zsolt települési képviselő.

A fórumon elhangzott kérdéseket a képviselőkön kívül a hivatal munkatársai is rögzítették, és a felmerülő problémákra írásban adnak választ.

Megszakítás