Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vállalkozások építőanyaggal támogatják a mezővári óvoda építését

Tízmillió forint értékű építőanyaggal támogatja a Bodrogi Bau Kft. és a Dél Konstrukt Kft. a hódmezővásárhelyi önkormányzat kezdeményezését, hogy új óvoda épüljön Kárpátalján, a többségében magyarok lakta Mezővári községben.

 

Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester a felajánlást bejelentő csütörtöki sajtótájékoztatón felidézte, az alföldi város közgyűlése május végén döntött arról, hogy óvoda építését kezdeményezi a 3400 lakosú Mezővári községben, a várhatóan százmillió forintos beruházás érdekében pedig adománygyűjtést indítanak.

A jelenlegi – magyar nevelési nyelvű – óvoda nagyon rossz körülmények között működik. Egy a szocializmusban épült, monumentális, kihasználatlan és korszerűtlen épületbe kénytelenek a szülők járatni a gyerekeiket. Az elavult nyílászárók nem szigetelnek megfelelően, a fűtés nem megoldott és az intézménynek igazi játszótere sincs.

A politikus tájékoztatása szerint a város felhívására eddig ötszázan – magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek – csaknem negyvenmillió forintot adtak össze. A közvetlen anyagi segítség mellett más felajánlások is érkeztek, jelentkezett vállalkozás, amely az óvoda burkolását, más a festését végzi el.

Hódmezővásárhely és Mezővári önkormányzata szeptember végén írt alá előszerződést a támogatásról, amely lehetővé tette az előkészítő munkák és a tervezés elindítását. Ekkor megállapodást született arról is, hogy a község önkormányzata átadja az építéshez szükséges telket a Kárpátaljai Református Egyházkerületnek, amely majd az óvoda fenntartója lesz.

Bodrogi Ferenc cégvezető közölte, hogy a Bodrogi Bau Kft. Hódmezővásárhely egyik legdinamikusabban fejlődő építőipari vállalkozásaként lehetőségeihez mérten az elmúlt huszonöt évben igyekezett segíteni a hozzá fordulóknak, a többi között a sport és az oktatás területén.

A vállalkozás konzorciumi partnerével, a Dél Konstrukt Kft.-vel együtt a tízmillió forintnyi építőanyag biztosításán felül azt is vállalták, hogy a helyszínre szállítják azt.

Forrás: MTI

Megszakítás