Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Változások a piac életében

piac

Mindent megteszünk azért Hódmezővásárhelyen, hogy a koronavírus-járvány ellenére minél később kelljenbezárni a piacot, de ehhez néhány óvintézkedésre van szükség. További intézkedésig néhány módosítást vezetünk be, ezek a nyitvatartási időt és a kapuk nyitva tartását egyaránt érintik.

Kedden 6-12 óráig, csütörtökön 12-15 óráig tart nyitva a piac. Ezeken a napokon csak a Szent István tér felőli egyetlen bejáraton lehet bemenni, a Kutasi út felőli középső bejárat csak áruszállítás céljából vehető igénybe.
Pénteken, szombaton és vasárnap 6-12 óráig várják a vásárlókat, a Szent István tér felőli kapu és a vásárcsarnok felőli hátsó kapu lesz nyitva. Szombaton tehát nem a megszokott délutáni órákban lesz árusítás.
A stadion melletti szervizutat csak a pavilonokhoz történő áruszállítás céljából vehetik igénybe.
A szabályok betartását, a be- és kiléptetést a közterület-felügyelet és a HMSZ munkatársai, valamint a polgárőrök biztosítják.
Ha a piacon tartózkodó személyek száma eléri az 500 főt – a kormányrendelet értelmében kültéren ennyien tartózkodhatnak egyszerre, egy helyszínen – csak annyi vásárló léphet be, amennyi ki is lép. Ennek betartatása a helyi munkatársak felelőssége, mindenkit arra kérnek, legyenek türelemmel, ha várakozni kell. A létszám megítélése a közterület-felügyelők feladata lesz.
Fontos szem előtt tartani, hogy mindezek az új szabályok csak addig érvényesek, ameddig további intézkedésekre nem lesz szükség.
MIndenkit arra kérünk, hogy saját és mások egészségének védelme érdekében nagy körültekintéssel legyenek a piacon is. Tartsák be az előírásokat, ne csoportosuljanak, az árusok is a lehető legnagyobb távolságot tartsanak egymástól, mindenki használjon saját védőfelszerelést: gumikesztyűt, maszkot. A piacra, amennyiben megoldható, csak az menjen most, akinek valóban feltétlenül szükséges.

Megszakítás