Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vandálok rongálták meg a vásárhelyi uszoda lelátóját

Vandálok rongálták meg a vásárhelyi uszoda lelátóját és a parkolóban található egyik sorompót. A vásárhelyi sportlétesítmény adott helyet annak a BL mérkőzésnek, melyet a szegediek az egyik szerb vízilabda csapattal vívtak. A meccs a szerbek győzelmével ért véget, mégis, vagy éppen emiatt a szurkolók törtek-zúztak. Több százezer forintos kár keletkezett.

Az uszoda lelátója most üres, de szerdán este zsúfolásig megtelt szurkolókkal. Bár a több zsáknyi szemét már nem, de az még mindig jól látszik, hogy számos szék esett a meccs áldozatául. A vásárhelyi sportlétesítmény immár 10 éve működik, de ilyen vandalizmus még nem érte.

– Este háromnegyed hétkor kezdődött a Szeged-Crvena Zvezda Belgrád vízilabda meccs, ami benne van a bajnokok ligája sorozatban. A kiesési szakasz második fordulójára került sor, így ez a torna már nagyon előrehaladott és volt tétje. Ezek nagyon jó mérkőzések szoktak lenni, melyeknek örömmel adunk helyet, az viszont, amit itt a szurkolók műveltek, arra nem voltunk felkészülve. Mi korábban csak szelíd úszóversenyekhez és európai stílusú csapatok mérkőzéséhez voltunk hozzászokva, amit itt láttunk, az rettenetes volt – mondta Antalóczy Péter.

A strand vezetője szerint a szerb szurkolók beléptetésénél is már gondok támadtak, mert ahhoz képest, hogy mennyi jegyet vásároltak meg, jóval többen érkeztek. Mint kiderült többen belógtak a meccsre, más jegyét használták fel, de hamisított belépőket is találtak. Így fél szektor helyett a szerb szurkolók végül két egészet foglaltak el. Majd a mérkőzés során is történt atrocitás, ugyanis egy sörös üveg a medencébe került, de az igazi pusztítás a meccs után következett be.

– A szerb szurkolók magatartására az volt a jellemző, hogy felálltak a székekre és rugózó mozdulatokkal ugráltak rajuk. Ez azt jelentette, hogy rengeteg székünk összetört, a tartó konzolokat lehajlították, tehát komoly kárunk keletkezett. Kifelé menet nem tudom mért, mert ők győztek, de valószínűleg éppen örömükben a parkoló sorompóját is összetörték, elhajlították – tette hozzá a strand vezetője.

Az uszoda vezetése feljelentést tett, a Rendőrség vizsgálja az ügyet. A mérkőzést szervező szegediek ugyan felajánlották, hogy megtérítik a több százezer forintos kárt, de valószínűleg az esetnek a nemzetközi szövetségnél is lesznek következményei. Antalóczy Péter szerint át kell gondolni a biztonsági feltételek szigorítását, hogy legközelebb ilyen rongálás ne fordulhasson elő.

Megszakítás