Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Városi programok

2022. május 25. szerda
 • Bajusz István Kiállítása

  2022. május 25. szerda
  Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7, 6800 Magyarország

  "Bajusz István önálló alkotóként több mint két évtizederendszeresen bemutatkozik a körünkben és más településeken is. A kopáncsitanyán élő és munkálkodó ember élményanyagának meghatározó eleme a természet ésaz állatok szeretete. Eddigi munkásságának java is ezekhez kötődik. Pár éveaktívan bekapcsolódott a Mártélyi Alkotótábor tevékenységébe. Ez a lépésmunkásságában új színt hozott. Kiegészült a kerámiával, mint új műfajjal.Kísérletező kedve festészeti anyagát és kerámiáit is áthatja, amelyekkelkiállításában szembesülhetünk.

  Ismeretes, hogy Bajusz István a régiségek gyűjtésévelévtizedek óta foglalkozik.

  Érdeklődése folytán gazdag tárgyi és szellemi anyagotgyűjtött a vásárhelyi kerámiaműhelyek és jeles képzőművészek alkotásaiból. Tiszteletejeléül a tulajdonában lévő képzőművész mesterek munkái is kiállításra kerülnek.

  A hagyományok ismerete feltételezi, hogy az alkotókísérletező kedve és a valóság megismerésének igénye tetten érhető a kiállításegészében. Derűs életszeretete, a színek csengésének hatása látványos, áthatjaelvontabb és dekoratívabb munkáit is.

  Az alkotáshoz az alapok biztosítottak, várjuk a sikeresfolytatást." Hézső Ferenc

   

  Hozzáadás a naptáramhoz

 • Állati jó arcok! - Krizsán Nóra kiállítása

  2022. május 25. szerda
  Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, Hódmezővásárhely, Dr. Rapcsák András út 7, 6800 Magyarország

  BFMK - Aula

  "Krizsán Nóra vagyok. Mióta csak az eszemet tudom, alkotok.Többféle rajztechnikát tanultam az évek során, de nem értem el azt az eredményt, amivel elégedett voltam.
  Szkeptikusan próbáltam ki a jobb agyféltekés módszert, de végül ez hozta el a valódi áttörést. Ez alapján alakítottam ki saját technikámat.
  Tudom magamról, hogy nem vagyok kiemelkedő rajztehetség. Ezzel a kiállítással épp azt szeretném megmutatni, hogy a rajzkészség sokkal inkább tanulható, mint azt az emberek hinni merik.
  Bátorítok mindenkit arra, hogy próbálja ki! Erre lehetőséget is biztosítok. Mindig lenyűgöző élmény számomra látni azt a döbbenetes fejlődést, amit a rajzprogramon részt vevők egyetlen nap alatt produkálnak. Egy ilyen napon kellő alapot kapnak a rajzolásban való fejlődéshez. Még azok is, aki eddig soha nem tudtak rajzolni.
  Azok számára, akik mégsem éreznek magukban elég bátorságot vagy indíttatást ehhez, a kiállított rajzok megvásárolhatók. Rendelésre is szívesen rajzolok ember- és állatportrét egyaránt."

  FB oldalam: Estig megtanulok rajzolni ( fb.com/estig.megtanulok.rajzolni )
  telefon: +36 70 671 3972
  email: n.krizsan@gmail.com

  Hozzáadás a naptáramhoz