Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Városi ünnepség március 15-e alkalmából

marc15

Hódmezővásárhelyen az ünnepi események zászlófelvonással kezdődtek a Kossuth téren.

 zaszlo

 

zaszlo

 

Ezt követően a Völgy utcai unitárius templomban Szabó Csengele hirdetett igét, majd az ünneplők a Petőfi szobornál helyezték el az emlékezés virágait. Kovács Rebeka, a Bethlen diákja szavalt, közreműködtek a Pálffy huszárok, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara és Díszalegysége.

 

templom

 

petofi

– Gyermekkorunk óta sokunk számára március 15. a tavasz kezdetét jelenti. A hideg telet felváltja a napsütés. Nemcsak a tavasz, hanem a demokrácia születése is ez a nap – mondta ünnepi beszédében Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter a Kossuth téren. Párhuzamot vont a mai és a 171 évvel ezelőtti események között. Szavai szerint ma az emberek ismét a hűbéri viszonyok ellen küzdenek, meg akarnak szabadulni a félelemtől, a cenzúrától.

A megemlékezésen több száz fős tömeg vett rész. Közreműködött a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara és Díszalegysége, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás és Szilágyi Annamária, a Szegedi Nemzeti Színház színészei, a Városi Kórus, az Árendás Néptáncegyüttes.

 

kossuth

Megszakítás