Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhely 2020 – konzultáció a gazdaságfejlesztésről

Vásárhely 2020 elnevezéssel gazdaságfejlesztési konzultációsorozat indul a következő hetekben Hódmezővásárhelyen.  Június 5-éig mondhatják el a vásárhelyiek a város életéről, jövőjéről a véleményüket.

A 2020-ig tartó uniós ciklusban is az a cél, hogy Hódmezővásárhely éljen a lehetőségeivel. Fontos, hogy minél több pályázati forrás érkezzen a városba, megújulhassanak közterek, utcák, uniós színvonalúvá váljanak az intézmények, és minél több munkahelyet tudjanak teremteni – jelentette ki Almási István polgármester sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Vásárhely 2020 gazdaságfejlesztési konzultációval szeretnék, ha az emberek elmondanák véleményüket a város életéről, jövőjéről, hogy közös döntést hozhassanak.

–       A fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy Hódmezővásárhelyen megérje a jövőt tervezni, élni, dolgozni, és mindenki megtalálja a maga számítását – hangsúlyozta a polgármester.

A következő hetekben a vásárhelyiek különböző formában mondhatják el véleményüket. Május 11-étől június 5-éig kérdezőbiztosok segítségével mind a 19.500 háztartásba eljuttatják a konzultáció 15 kérdését. Ezzel párhuzamosan különböző helyszíneken felállított standokon, illetve a város honlapján megjelenő kérdőív kitöltésével is lehet válaszolni.

Május közepétől az önkormányzati képviselők a körzeteikben lakossági fórumokat tartanak, majd a város vezetői többek között kistérségi polgármesterekkel és a pártok képviselőivel konzultálnak a gazdaságfejlesztés irányairól. Almási István fontosnak tartja, hogy a lakosság részt vegyen a párbeszédben, hiszen mindez akár a következő húsz-harminc évre meghatározhatja a város jövőjét.

Hegedűs Zoltán alpolgármester május 12-én 17 órától a nyugdíjas lakóparkban tartja a konzultációval kapcsolatos lakossági fórumát. Elmondta: a legfontosabb, hogy megbeszéljék a város ügyeit, illetve lényegesek a fórumokon a személyes találkozások is.

A kérdőív egyébként több témát érint. Rákérdeznek például arra, hogy a lakosok szerint mennyit változott a város az elmúlt években. A vásárhelyiek a jövő fejlesztési irányait is felvázolhatják  többek között a munkahelyteremtés, a közlekedés, az egészségügy, a sport, a rekreáció, az oktatás és a kultúra területén.

 

 

Megszakítás