Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhely az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város

Továbbra is Hódmezővásárhely az egyik legbiztonságosabb megyei jogú város. Az elmúlt 7 év legjobb eredményeit produkálta 2016-ban a helyi rendőrkapitányság. A nyomozások sikerességében kimondottan jó munkát végeztek a helyi rendőrök. A térségben azonban növekedett a halálos balesetek száma, ez ellen felvilágosító akciókat ígér a rendőrkapitány. 

 

A lakosság számára legirritálóbb bűncselekmények tekintetében teljesített a legjobban a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság – emelte ki az elmúlt évi adatokat értékelve Harkai István rendőrkapitány. Míg 2010-ben a regisztrált bűncselekmények száma 2015 volt, addig az elmúlt évben ugyanez csupán 1282. Hét évvel ezelőtt 507 közterületen elkövetett bűncselekmény történt, addig ez az adat tavaly 208-ra csökkent. A közlekedési balesetek esetében is folyamatos a javulás. 111-ről 89-re csökkent, vagyis közel 20%-kal. A lopások felderítési eredményessége Hódmezővásárhelyen 44,9%, ami országosan is kiemelkedő. A helyi rendőrök 100%-os nyomozás eredményességet produkáltak a kiskorúak veszélyeztetését érintő ügyekben, de személygépkocsi lopások, rablás, orgazdaság és jármű önkényes elvétele esetében is. Emellett a testi sértések és garázdaságok kivizsgálása kapcsán is kiváló mutatókkal rendelkezik a helyi kapitányság.   

 

– Gyorsan és szakszerűen tudtunk reagálni a bűncselekményekre. Minél gyorsabban reagálunk, annál nagyobb a visszatartó erő – fogalmazott Harkai István rendőrkapitánya. 

 

Az összképet árnyalja, hogy nőtt a halálos balesetek száma a városban és a kistérségben. Amíg 2015-ben három, addig tavaly 7 halálos baleset történt a kapitányság illetékességi területén. A jövőre nézve az egyik fő célkitűzés a tragédiák számának csökkentése.

 

– Szeretnénk megszólítani az óvódásoktól az idősekig, mindenki. Ez egy hosszútávú befektetés. Ennek eredménye akkor látszódik majd, amikor azok a diákok, akik most 7-10 évesek, vagy még fiatalabbak, önállóan közlekednek – tette hozzá Harkai István.

 

A bűn- és baleset-megelőzési akciók mellett a tervek között szerepel még a közterületi bűncselekmények számának további csökkentése.

Megszakítás