Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhely Bora: 2015-ös Irsai Olivér

Elkezdődött a XII. Pálinka- és Borfesztivál Hódmezővásárhelyen. A négynapos rendezvényen koncertek, gyerekprogramok várják az érdeklődőket. Szekszárdi, 2015-ös Irsai Olivér kapta a Vásárhely Bora címet. 

A hagyományos borversennyel indult a pálinka- és borfesztivál Hódmezővásárhelyen. Vásárhely Bora címet idén a szekszárdi Mészáros Pál 2015-ös Irsai Olivére nyerte el. A döntést az esemény megnyitóján jelentették be, ahol Almási István polgármester köszöntötte a résztvevőket.

Az idei megmérettetés elnöke a tavalyi győztes bor készítője, Koch Csaba volt. Mellette 16 bíráló és 6 fős társadalmi zsűri vizsgálta a 41 féle nedűt.

– Azért jók a borversenyek, mert egyrészt támpontot adnak a borászoknak, hogy hol tartanak, másrészt a fogyasztóknak is mutatnak iránytűt. Fontos, hogy csak együtt tud fejlődni a fogyasztók ízlése és a borászok teljesítménye. A borászok nem tudnak jó borokat készíteni, ha nincs kinek, és a fogyasztók nem tudnak ízlésben fejlődni, ha a borászok nem készítenek jobb és jobb borokat – hangsúlyozta Koch Csaba.

A versenyre idén 20 fehérbort, 4 rozét, 1 sillert és 16 vörösbort neveztek, nemcsak Magyarországról, hanem a határon túlról is.

Este koncertekkel folytatódott a fesztivál.

Megszakítás