Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhely és Erdély a képeken

Több mint hetven olajfestményt tár a közönség elé Szántó Lukács a Műterem Galériában. Az elsősorban vásárhelyi és erdélyi témákat feldolgozó olajfestmények közel egy év termését mutatják be.

Szántó Lukács több mint 20 éve került közel a festészethez. Tavaly óta a Műterem Galériában mutatja be képeit, ahol a megszokottól eltérő módon igyekszik megszervezni kiállítás megnyitóit. Ezúttal a helyszínen több mint 150 érdeklődő előtt készített el egy festményt, így vezetve fel legújabb tárlatának anyagát. Szántó Lukács most 75 képet mutat be a közönségnek, amely két témát dolgoz fel: a tematikusan megjelenő vásárhelyi blokk mellett egy erdélyi vonulat is megtalálható.

– A vásárhelyi témában kerékpárosokat festettem, leginkább hátulról, különböző élethelyzetekben: piacra menet, vagy éppen kapával felszerelve. A jelenséget igyekeztem megmutatni. Erdélytől sem tudtam elszakadni, mivel minden nyáron oda járok pihenni. Az idén azonban próbáltam néhány nonfiguratív képet is kiállítani – mondta Szántó Lukács festőművész.

Az olajfestmények május 27-ig tekinthetők meg. A vasárnapot kivéve a hét minden napján láthatók az alkotások a Fáncsi utcai Műterem Galériában.

Megszakítás