Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhely is várja a szúnyogirtást

szunyog

Egyelőre nem szerepel a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési programjában Hódmezővásárhely, de a vásárhelyi városüzemeltetési csoport elektronikus levélben arra hívta fel a Csongrád megyei igazgatóság figyelmét, hogy a városunkban az esőzések miatt nagymértékben megszaporodott a szúnyogok élőhelye és száma, mely a szabadidős tevékenységek hangulatát és a lakosok közérzetét jelentősen rontja.Több lakossági panasz érkezett, így az utóbbi évekhez hasonlóan szúnyog gyérítést kérünk Mártély üdülőterület, Mártély település és Hódmezővásárhely településen.

A beavatkozás időpontjáról olvasóink is érdeklődtek, illetve sajtómegkeresést is kaptunk ezzel kapcsolatban. 

A szúnyoggyérítés feladatát néhány évvel ezelőtt utalták hazánkban a katasztrófavédelem hatáskörébe. Az országos szervezet ütemterv szerint dolgozik. Az önkormányzatoknak saját költségvetésből van lehetősége további gyérítés megrendelésére, erre Vásárhelyen is igyekeznek megkeresni az anyagi forrást.

A katasztrófavédelem rendszeresen frissülő listáját itt találják: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2019_hetiprogramok

Megszakítás