Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyen készülnek a paralimpiára az úszók

A magyar paralimpiai válogatott tagjai edzenek több, mint egy hete a vásárhelyi uszodában. Az augusztusi olimpiára készülő sportolók kimondottan elégedettek az itt található körülményekkel. A megfelelő felkészülés érdekében a világverseny előtt még újabb két hétre visszatérnek Vásárhelyre.

Azok a paraúszó versenyzők jöttek Hódmezővásárhelyre, akik már bejutottak az olimpiai csapatba, vagy jó esélyük van rá. Öt férfi és négy női úszó helye már biztos, de még előfordulhat, hogy többen is kijutnak Londonba.

A legbiztosabb résztvevő Sors Tamás világcsúcstartó, aki 2008-ban a pekingi olimpián 100 méter pillangón bizonyult a legjobbnak, valamint 400 és 100 méter gyorson bronzérmet szerzett.

– Több mint egy hete vagyunk Hódmezővásárhelyen. Nagyon jó kis uszoda, én most vagyok itt először. Most sokat edzünk, mivel két hét múlva lesz egy berlini világkupa. Ez azt jelenti, egy edzés alkalmával hét kilométert úszunk. Következő héten már lesznek lazább edzések, és készülünk a berlini versenyre. Az egy jó felmérő lesz, milyen időket úszok most az olimpia előtt két hónappal. Ott elválik, hogy milyen úton haladok – mondta Sors Tamás paralimpikon.

Sors Tamás szinte minden úszószámban elindul majd Berlinben és Londonban is. Elsősorban pillangóban szerzett saját világcsúcsát szeretné megjavítani. A válogatott szövetségi kapitánya elégedett a vásárhelyi közeggel, így bízik a megfelelő felkészülésben.

– Miért pont Hódmezővásárhely? Nekünk az volt a gyanús, hogy Széles Sándor, Gyurta Dani edzője, aki az élő fába is beleköt, ha ő szeret idejárni, akkor ez jó hely lehet, és nem csalatkozunk. Ugyanott lakunk és edzünk, ahol ők, és nagyon kellemes a közeg. Most már arra törekszünk, hogy az augusztusi edzőtábor alkalmával ide jövünk – mondta Soós Csaba, a paraúszó válogatott szövetségi kapitánya.

A paralimpikonok jövő hét szerdáig maradnak a városban, és az olimpián augusztus 30-tól úsznak. Négy éve öt érmet szereztek, a szövetségi kapitány most is ezt várja a válogatott tagjaitól, és azt reméli, legalább az egyik arany lesz.

Megszakítás