Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyen készülnek a paraúszók a mexikói vb-re

Hódmezővásárhelyen készülnek a paraúszók a szeptember 30-a és október 6-a között zajló mexikói világbajnokságra. A világversenyen nem csak az ellenfelekkel kell megküzdeniük, de alkalmazkodni kell a magaslati viszonyok, és az eltérő időzóna adta versenykörülményekhez is.

 

– Jó eredményekre számítok annak ellenére, hogy Mexikóban lesz a világbajnokság, ahol mások a körülmények, mint nálunk. Pap Biankától, Konkoly Zsófitól, Sors Tomitól várok igazán érmet, illetve Vereczkei Zsolttól. Meglátjuk. Ilyen még nem volt, hogy magaslaton legyen világverseny – fogalmazott Becsey János vezetőedző. A paraúszók Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában készülnek a világversenyre.

 

Sors Tamás a riói olimpia után még a visszavonulást fontolgatta. A londoni olimpia aranyérmes pillangóúszója, Mexikóban 100 és 50 gyorson ugrik majd a medencébe. Utóbbiban, mindenképpen döntőt szeretne úszni.

 

– Először indulok 50 gyorson, eddig 100 méter pillangó volt a főszámom. Rió után mondtam, hogy ennek itt vége, az volt az utolsó 100 méter pillangóm. Az 50 méter gyors új lesz, meglátjuk hogyan sikerül – mondta Sors Tamás.

 

A 17 éves Pap Bianka napi 2 úszó- és egy kondiedzéssel készül a világbajnokságra, ahol 100 és 400 gyorson, illetve legnagyobb erősségeiben, 100 háton és 200 vegyesen száll majd versenybe.

 

–  Még hátra van a gyorsítás része, de azt majd kint gyakoroljuk. Még van egy kis állóképességi munka is, hogy bírjam a 400 gyorsot, de majd szép lassan kialakul minden. 100 háton és 200 vegyesen Rióban érmet nyertem, mindig is jól ment a hát, a vegyesben is a hát a legerősebb résztávom – összegezte Pap Bianka.

  

A magyar csapat Tóth Tamás nélkül vág neki a világbajnokságnak, a Rióban 100 méter háton aranyérmet szerzett úszó vállsérülés miatt nem indul. A paraúszók évente kétszer edzőtáboroznak a városban, élvezik a sportuszoda biztosította infrastruktúrát. Nem utolsó sorban ismerkednek a létesítménnyel, mint versenyhelyszínnel, hiszen a Magyar Nyílt Országos Paraúszó Bajnokságot jövőre is itt rendezhetik.

  

A magyar csapat szeptember 20-án utazik előbb Maiamiba, majd Mexikó Citybe a vb-re. Elsőként Konkoly Zsófiért szurkolhatunk majd 100 háton.

 

Megszakítás