Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi Agóra a megye kulturális vérkeringésében

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ felújítása és bővítése kapcsán konferenciát tartottak a Városházán. A megye kulturális szakembereinek szóló előadások elsődleges célja a vásárhelyi Agóra program bemutatása, és a vidéki szakemberek tanácsával azok színesítése, bővítése volt.

Az Agóra projekt kapcsán a Bessenyei Művelődési Központ több alkalommal is szervez szakmai találkozókat. Az indító konferenciára már korábban sor került, ma pedig egy úgynevezett folyamatkövető konferenciát szervezett a létesítmény vezetése. Az eseményen Almási István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, aki arról számolt be, hogy a tervek szerint augusztus 31-én átadják a művelődési házat a nagyközönségnek, amelynek legfőbb feladata a Mindennap kultúra program célkitűzéseit megvalósítani, de egész napos konferencián számos eladás és tájékoztató is elhangzott.   

– Beszámoltunk arról, hogy áll a beruházás, és emellett igyekeztünk olyan hasznos információkat nyújtani a megyében dolgozó kulturális közművelődési szakembereknek, akik a megyében dolgoznak kultúraszervezőként, és kapcsolatban állnak a civil szervezeteket alkotó közösségekkel, akik hasonló tevékenységet folytathatnak – mondta Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

A találkozóval az intézmény dolgozóinak szándéka, hogy a megye kulturális vérkeringésébe minél jobban beillesszék az új intézményt. A vendégelőadók olyan hasznos információkkal érkeztek az eseményre, amely a vásárhelyi közművelődési szakemberek munkáját is segíti.

– Előadást tartott többek között Vajda Árpád, a Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Dél-alföldi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda vezetője, aki a pályázati lehetőségekről tájékoztatott bennünket, amely forrásokat ad táborokra, konferenciákra, kulturális programokra, de jelen volt Petrik Anna, a Budapesti Kommunikációs Főiskola vásárhelyi tagozatának vezetője is, aki bemutatta az intézmény működését, továbbá helyi szakemberekkel beszámoltak a mindennap kultúra program részleteiről – tette hozzá az igazgató.

A közel ötven kulturális szakember részletesen megismerhette a vásárhelyi tanórán kívüli oktatás lehetőségeinek főbb szempontjait is.

Megszakítás