Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi diákok rajzai az Európai Parlamentben

Rostás Vanda rajza díszíti az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának idei naptárát. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába járó nyolcadikos diák rajza a naptár fedőlapjára került, és a zsűri különdíját is elnyerte. A kalendáriumba összesen 24 kép került, ebből nyolc rajzot vásárhelyi diákok készítettek.

Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának tavaly meghirdetett rajzpályázatára a 10-15 éves korosztályba tartozók jelentkezhettek, a pályázat fő címe „Szeretlek Európa” volt. Az alcímben tovább szűkítették a témaválasztást: a rajzokon annak kellett megjelennie, hogy mit adott a dél-alföldi régió Európának, és fordítva, Európának mit köszönhet a régió.
Rostás Vanda, a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola és Óvoda 8. osztályos tanulójának rajzát a zsűri különdíjjal jutalmazta, munkája bekerült a legjobb alkotások közé.
Az általa készített kép az Európai Parlament Tájékoztatási Iroda 2012-es naptárának borítóján szerepel majd. A kalendáriumba összesen 24 kép került, ebből nyolc rajzot vásárhelyi diákok készítettek.
A rajzokból kiállítás is készült, melynek megnyitójára a budapesti Európa Pontban került sor. Itt nemcsak Rostás Vanda rajza látható, hanem az Aranyossy Ágoston Általános Iskola diákjainak munkái is, amelyek szintén a pályázat díjazottjai között szerepeltek.

Megszakítás