Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi diákok rajzaival lesz tele Európa

Sikeresen szerepelt az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola a Szeretlek Európa című rajzpályázaton. Az intézmény tanulóinak rajzai így bekerültek az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának idei naptárába, mely valamennyi uniós tagországba eljut.

Az Európai Parlament még 2011-ben hirdetett rajzpályázatot. A kiírás szerint csak a 10-15 éves korosztályba tartozók jelentkezhettek és azt is meghatározták számukra, milyen témában készülhetnek a rajzok.

– A pályázat fő címe a Szeretem Európát volt. Az alcímben pedig aztán tovább szűkítették a témaválasztást. A rajzokon annak kellett megjelennie, hogy mit adott a dél-alföldi régió Európának, illetve fordítva – mondta Szabó Gáborné, az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola vezetője.

A diákok elsősorban arra fókuszáltak, hogy a régió mit adott Európának. A rajzaikon a mezőgazdaság, az állattenyésztés és a növénytermesztés jelenik meg, tehát ami ezt a környéket igazán jellemzi. Az intézményből hét tanuló vett részt az alkotási folyamatban, és mindegyik munkát beválasztották az Európai Parlament Tájékoztatási Irodájának idei naptárába. A beérkezett műveket a szakmai zsűri mellett a közönség is értékelte, ugyanis az egyik közösségi oldalon a legjobbakra szavazni is lehetett.

– A naptárba összesen 24 kép került, ebből 7 a miénk, egy pedig egy másik helyi iskolából származik, így összesen 8 rajz jelenik meg a 2012-es kalendáriumban Hódmezővásárhelyről – tette hozzá az igazgató.

Az iskola nagyon büszke arra, hogy a valamennyi uniós országba eljutó naptárat a vásárhelyi diákok munkái is díszítik. Az pedig külön öröm, hogy a nyertesek meghívást is kaptak január végére a budapesti Európa Pontba, ahol kiállítást rendeznek alkotásaikból.

Megszakítás