Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi festők alkotásai a Virág utcán

Neves vásárhelyi festőművészek munkáit adományozta a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. A képek a Virág utcai alkotóházban láthatóak. 

 

Nyolc vásárhelyhez köthető alkotó festményeit adományozta az önkormányzat a Virág utcai alkotóháznak. Az önkormányzat összesen 9 képet adott a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, melyek között olyan neves művészek alkotásai találhatók, mint Tornyai János, Almási Gyula Béla és Kurucz D. István. 

 

– Az alkotások, amelyek idekerültek, visszaadják a vásárhelyi művészeti szellemiséget. Nyilvánvaló, hogy ebben kiemelt szerepe van Tornyai Jánosnak – mondta Hóvári János, a MANK Kft. főigazgatója.  

 

Az átadásról szóló szerződést Hegedűs Zoltán alpolgármester írta alá. Beszédében köszönetet mondott a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nek és vezetőjének, Hóvári Jánosnak azért, mert az elmúlt 3 évben mindhárom hódmezővásárhelyi alkotóműhelyt felújították.

 

– Ez nagyon fontos számunkra, hiszen úgy érezzük, hogy lehetőséget kapott Hódmezővásárhely egy új művészeti lendületre, és ezért mi nagyon hálásak vagyunk. Ez a 9 kép, amely átadunk, azt gondolom, hogy ennek a hálának és köszönetnek kézzelfogható megnyilvánulása – fejtette ki Hegedűs Zoltán alpolgármester.

 

A szerződés 2 évre szól, de Hóvári János főigazgató reméli, hogy még sokáig megfelelő körülmények között, a figyelem középpontjában tudják majd tartani az adományozott képeket. 

 

Megszakítás