Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi focisták a nemzeti labdarúgó válogatott keretben

Több vásárhelyi focista is bekerült az U14-es labdarúgó válogatott keretbe. A Pisont István által összeállított nemzeti együttesben a HFC-s játékosok közül Gábor Viktor és Szarvas József is szerepet kaphat.

A fiatal futballisták kiválasztása több képességfelmérő torna segítségével zajlik. A megyei, a területi és a régiós erőpróbát követően még hetvenkettő játékosnak volt esélye arra, hogy a címeres mezben pályára léphessen. Az utolsó fordulót a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőközpontjában, Telkiben rendezték meg az U-14-es korosztály részére. Ezen Csongrád megyéből öt 1996-os születésű labdarúgó vehetett részt. Közülük hárman Gábor Viktor, a HFC kapusa és Szarvas József a HFC támadója, valamint a szintén vásárhelyi, de a Tisza Volán színeiben játszó védő, Kecskés Ákos bekerült a magyar korosztályos válogatott keretébe.
Óriási siker ez a vásárhelyi labdarúgó klub számára, hiszen azt jelzi, hogy az alapos és hosszú időn át végzett szakmai munka az eredményekben is megmutatkozik. A HFC-s fiatalok edzője Dezső Ferenc, a kapusedző Kovács Krisztián, míg a szegedieknél Bóka Ferenc felel a szakmai munkáért.
Az ifjú játékosok gyorsan be is mutatkozhatnak a válogatottban, ezen a hétvégén ugyanis nemzetközi gyermek labdarúgó tornán szerepelnek. A XXXII. Jonatán-kupán több mérkőzésen lépnek pályára, mégpedig egy évvel idősebb játékosokból álló hazai és külföldi csapatok ellen.

Megszakítás