Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi hajléktalanok segítenek kifesteni a zsombói iskolát

Gyenes Csaba atya és segítői, valamint Zsombó község polgármestere, Gyuris Zsolt már több alkalommal is megvendégelték a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hajléktalanszállójának lakóit, akik most módot találtak a sok jó tett viszonzására: segítenek kifesteni a zsombói általános iskolát.

Zsombó község plébánosa, polgármestere és segítőik az utóbbi időben gyakran nyújtottak támogatást a vásárhelyi hajléktalanszálló lakóinak, legutóbb palacsintát sütöttek az ott lakóknak, de élelmiszeradományokat is rendszeresen biztosítanak számukra. Most a fedél nélküliek ajánlották fel viszonzásképpen, hogy segítenek kifesteni a zsombói Szent Imre Katolikus Általános Iskolát.

– Egy hatfős brigád dolgozik egy hetet a zsombói iskola folyosóin, illetve az aulát festik ki – mondta Korsós Sándor, a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hajléktalanszállójának igazgatója.

A gesztusban nemcsak a törődés és az adományok viszonzása volt a fontos, az esztétikus környezet megteremtéséhez is hozzájárulnak a vásárhelyi hajléktalanok.

– Nagyon jó lehetőség ez, hogy ellátogattak, arról is számot adnak a külvilágnak, hogy nemcsak kapni szeretnek, hanem adni is – tette hozzá Korsós Sándor.

A hatfős csoportot az egyházmegye autójával viszik egy hétig minden nap a zsombói iskolához, egy alkalommal pedig a zsombóiak is vállalták a fuvarozást, akik nemcsak a festéshez szükséges alapanyagot biztosítják, de minden nap ebéddel is megvendégelik a vásárhelyi hajléktalanszálló lakóit.

Megszakítás