Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyi példaképek a sportban

Vásárhelyi sportolói példaképek érkeztek a Szent István Általános Iskolába. Neményi Béla, Dr. Bálint László, Szöginé Kotormán Zsuzsanna és Szabó Tamás arról beszéltek a gyerekeknek, hogy kitartó munkával és rendszeres sportolással kiemelkedő sporteredményeket lehet elérni.

Vásárhelyi példaképek címmel sportolói életutakat mutattak be a Szent István Általános Iskolában. A sport népszerűsítése érdekében olyan sportembereket hoztak az intézménybe, akik kitartó munkával és rendszeres sportolással kiváló sportteljesítményeket értek el, ám nem véletlenül esett a választás az atlétika, az úszás és a futball kiváló képviselőire.

– Iskolánk sport tagozatos iskola, kiemelt sportágaink az atlétika és az úszás. Emellett nagyon sok gyerek szereti a labdarúgást – mondta Béres Csaba, tanár.

Neményi Béla kilencszeres magyar bajnokként, sikeres senior atlétaként, edzőként és tanárként került a meghívottak közé.

– 7-8 éve, mint senior sportoló versenyzek. Magyar bajnokság, Európa-bajnokság, világbajnokság, ez majdnem a vége. A kezdete meg az, hogy immáron 56 éve versenyszerűen sportolok. Tanítottam is, mint testnevelő tanár, és jelen pillanatban is, mint edző funkcionálok – mondta Neményi Béla, senior sportoló.

Dr. Bálint László, egykori utánpótlás válogatott focista, orvos, Szöginé Kotormán Zsuzsanna, egykori NB I-es kosárlabdázó, úszó, valamint Szabó Tamás úszó szintén meghívást kaptak a rendezvényre. Közülük többüknek ma is élő kapcsolata van a Szent István Általános Iskolával, hiszen Szöginé Korormán Zsuzsanna és Szabó Tamás jelenleg is az iskola tanárai, utóbbi pedig ezen kívül annak öregdiákja is.  

Megszakítás