Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyiek a szakma sztárja címért

Két hódmezővásárhelyi diák is továbbjutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei elődöntőjéből az országos fordulóba, melyet Budapesten rendeznek majd. Kovács Georgina cukrász és Garai Gábor hidegburkoló, kőműves már javában gyakorolnak, hogy mindketten a lehető legjobban szerepeljenek.


Tizennyolc szakma, 35 megyei tanulója közül 2 hódmezővásárhelyi diák is továbbjutott a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntőjéből, és a budapesti országos fordulóban mérhetik össze tudásukat.  Az egyik továbbjutó Garai Gábor, kőműves hidegburkoló a Kalmár Zsigmond Szakközépiskola növendéke. Szakoktatójával, Koczka Gáborral már készülnek a márciusi 2-ai versenyre.

 

– Gyakoroljuk a betonozást, illetve a burkolást – jegyezte meg a szakoktató. Hozzátette: a versenynek szigorú szabályai vannak, ezért igyekeznek mindenre felkészülni. A megmérettetés döntő szempontja lehet a pontosság és az anyagkeverés.

 

–  A burkolás egy kicsit nehezebben megy – árulta el Garai Gábor. Ennek ellenére bízik abban, hogy az első háromban végez.

 

Vásárhelyről Kovács Georgina, a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola cukrász tanulója is részt vesz a budapesti versenyen, ahol eldől, hogy kik lehetnek ott az áprilisi, fővárosi döntőn, a Szakma Sztár Fesztiválon.

Megszakítás