Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vásárhelyre érkezik a Szent Korona másolata

Államalapító Szent István király tiszteletére 2017. augusztus 18-20-án, háromnapos programra várják a hódmezővásárhelyieket. A városba érkezik a Szent Korona másolata, a 80 éves Szent István templomban lelki programokkal készülnek, a Szent István téren pedig gasztro- és borfesztivál, koncertek, musical gála, tűzijáték is szerepel az eseménynaptárban.

 

Háromnapos programra várják 2017. augusztus 18-20-án a Szent István térre a hódmezővásárhelyieket. Az idén az államlapítás tiszteletére szervezett ünnepség, eseménytár több különlegességet is tartogat.

 

– Augusztus 19-én a városunka érkezik a Szent Korona másolata, amelyet a Székelykaputól a Szent István templomig a Magyar Királyi Koronaőrök és a Pálffy huszárok kísérnek majd. 16 órától tekinthetik meg a templomban a korona másolatát. 17 órától szentmise, majd a korona másolatával kezdődik a körmenet a Szent István téren. A hivatalos városi megemlékezés 18 órakor lesz – mondta Kószó Péter, a város alpolgármestere.

 

A faházak kihelyezése, az előzetes munkálatok miatt augusztus 14-étől 21-éig lezárják a forgalmat a Szent István tér környékén.

 

– A Kutasi utat a Jókai utcától a Kálvin János térig nem lehet majd használni.  A forgalom a Jókai, a Szántó-Kovács János, a dr. Rapcsák András, a Deák Ferenc, a Petőfi utcán haladhat hangsúlyozta az alpolgármester.

 

A 80 éves Szent István templomban augusztus 11-étől 20-áig, 9 napon át lelki programmal készülnek.

 

– A templomunk történetével kapcsolatban kiállítás is nyílik, ezért szeretnék mindenkit megkérni arra, hogyha a birtokában van bármilyen fénykép, kölcsönkérhessük, színesítve a bemutatótmondta Jakab Zoltán.

 

Varga Anikó, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője arról beszélt, hogy gasztro- és borfesztivál várja a Szent István térre látogatókat. Összesen 19 tájegységről 38 borászat érkezik majd, de lesznek kézműves sörök is. A finom nedűk mellett magyar, török, horvát, szerb, spanyol és cigány konyhák hagyományos ízeit is végigkóstolhatják majd az érdeklődők.

 

– A gyermekeket a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola előtt kézműves játszótérrel várjuk. Színpadra lép 18-án a Pankastic zenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, majd végül a Balkán Fanatik zárja az estét. Augusztus 19-én a Kárpátia zenekar zenél – sorolta.

 

A BFMK vezetője hozzátette: a néptánc szerelmeseit is várják, hiszen a Magyar Állami Népi Együttes is színpadra lép. Augusztus 20-án 20 órakor pedig musical gála lesz, 22 órától pedig kezdődik a tűzijáték.

 

Megszakítás