Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Vérnyomásmérőket kapott a Gondozási Központ

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub 12 vérnyomásmérőt adományozott a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat keretén belül működő Gondozási Központnak. A diagnosztikai eszközök a házi segítségnyújtás során jelentenek majd segítséget.

A Rotary Klub szegedi szervezete 12 vérnyomásmérőt ajándékozott a vásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Gondozási Központjának. Az egyszerű kezelésű, felkaron használható, digitális és strapabíró készülékeket a házi segítségnyújtásban fogják hasznosítani az intézmény dolgozói.

– Minden gondozónőnk, ha kimegy az ellátottakhoz, visz magával egy vérnyomásmérőt, és szükség esetén fontos értéket tudunk mérni – mondta Ritz Judit, a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat főigazgatója.

A szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub különböző szociális gondozó és egyházi intézményekkel áll kapcsolatban, mostani adományukkal arra szeretnék a civil szervezeteket inspirálni, hogy csatlakozzanak a programhoz.

– Ez egy katalizátor szerep is egyben, hogy akik megtehetik, akik olyan anyagi helyzetben vannak, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is segíthetnek, akár információval, akár tettekkel, akár anyagilag, figyeljenek azokra a helyekre, ahol szükséget szenvednek. Ez sokkal fontosabb a számunkra, ha mi elindíthatunk egy folyamatot és más civil szervezetek csatlakoznak hozzá – mondta Bajusz Huba, a szegedi Szent-Györgyi Albert Rotary Klub elnöke.

A diagnosztikai eszköznek különös jelentősége van például az idősek vérnyomásproblémáinak kezelésében, hiszen egy-egy vérnyomásmérésen múlhat, hogy kinek milyen gyógyszert, milyen mennyiségben adagol a házi segítségnyújtásra kiérkező gondozónő.

Megszakítás