Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Versekkel, énekekkel, furulyával és hegedűvel köszöntötték édesanyákat

Az édesanyáknak mondtak köszönetet az elmúlt napokban Hódmezővásárhely számos intézményében. A rendezvények fellépői mindannyian azon igyekeztek, hogy a szeretet és hála szavakba alig önthető érzésének hangot adjanak.

Az elmúlt napokban Vásárhely számos intézményében tartottak anyák napi ünnepséget. Az Aranyházba a Szőnyi Benjámin Általános Iskola második osztályosai érkeztek, hogy versekkel, furulya- és hegedű előadással, énekekkel örvendeztessék meg az édesanyákat és a nagymamákat.

Az Aranyházban eddig megrendezésre került ünnepségek: a farsang, a nőnap, és a húsvéti hidegtál bemutató közül az anyák napja az egyik legkedvesebb.

– Anyák vagyunk, nagymamák, dédik, ez egy szép ünnep, mindig meg szoktuk ünnepelni – mondta Dezsőné Czakó Ilona, a mozgáskorlátozottak csoporttitkára.

Az anya és gyermeke közötti kapcsolatról beszélt a megjelenteknek a susáni olvasókörben a településrész képviselője is, ahol ezt követően szintén gyermek előadással kedveskedtek a megjelenteknek.

– Ez az a szeretet, ez az a kapcsolat, amely gyermek és édesanyja között van, és amit hiába próbál annyi költő megfogalmazni, hiába próbáljuk a magunk egyszerű nyelvén elmondani, sokkal többet jelent, mint bármilyen szó. A legmélyebb, legemberibb érzés – mondta dr. Havasi Katalin önkormányzati képviselő.

Az anyák napja nem szűnő aktualitása évről évre ugyanaz, legyen egy nap, amikor köszönetet mondunk a sok gondoskodásért és szeretetért az édesanyáknak.

Megszakítás