Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Virágos Hódmezővásárhely

Háromszor többen jelentkeztek az idén az önkormányzat által meghirdetett Virágos Hódmezővásárhely, környezetszépítő versenyre, mint korábban. A Visszhang utcai Olvasókörben díjazták a résztvevőket.

A Virágos Hódmezővásárhely, környezetszépítő verseny célja: a város szépítése, a kulturált, környezetbarát településkép megjelenítése, a virágokkal, növényekkel díszítése. A zsűri szempontjai az egyszerűség és praktikusság voltak, valamint az, hogy mennyire fenntartható a szép kert.

– Olyan kezdeményezés, ami szeretne kedvet csinálni ahhoz, hogy minél többen gondozzák az előkertjüket, hiszen ez mindannyiunk örömére szolgál – mondta Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő a hódmezővásárhelyi Visszhang utcai Olvasókörben az eredményhirdetésen.

Mindenki részesült emléklapban, a helyezést elértek és a különdíjasok pedig kertészeti ajándékutalványt kaptak.

– Eddig mindig különdíjasok voltunk. A növényeket saját magunk szaporítjuk. Próbáljuk úgy csinálni, hogy eredeti legyen – mondta Szűcs Lajos a verseny első helyezettje.

Az eredményhirdetés végén minden pályázó egy doboz kéknyelvű árvácskát kapott ösztönzésképpen, a kertészkedés folytatásához.

2015-ös Virágos Hódmezővásárhely győztesei:

A legszebb virágosított családi ház kategória első helyezettje:

Szűcsné Szögi Zsuzsanna 

A kategóriában különdíjas:

Miklós Péterné 

Szarvas Valéria 

Aszalai Imréné 

A legszebb virágosított családi ház/ társasház előtt lévő közterületi lakossági előkert első helyezettje:

Bánfi Istvánné

A kategóriában különdíjas:

Risztov Lászlóné

Megszakítás