Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Virágot kaptak az újvárosi fórum résztvevői

Molnárné Kecskeméti Rita, Újváros települési képviselője nem érkezett üres kézzel a Visszhang utcai Olvasókörbe meghirdetett lakossági fórumára, ugyanis kettőszáz tő futómuskátlival ajándékozta meg a körzetben élőket. A fórum fő témája a közelmúltban megváltozott buszmenetrend volt.

Az újvárosiak örömmel fogadták Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő felajánlását, miszerint a városrész lakói között kettőszáz tő futómuskátlit kíván szétosztani. Ezt követően a képviselő tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy idén is van lehetőség önerős járdaépítésre. A megvalósításhoz az önkormányzat városi szinten 30 millió forint támogatást biztosít azok számára, akik vállalják, hogy ingatlanuk előtt járdát építenek vagy felújítanak. Az érintettek az önkormányzatnál kérhetnek igénylőlapot.

Molnárné Kecskeméti Rita a lakossági fórumon kitért többek között a LED-es lámpák előnyére, emlékeztette az újvárosiakat a közelmúltban átadott sürgősségi osztályra, de ismertette a vásárhelyi kórház további fejlesztéseit is.

A képviselői fogadóórán szóba került továbbá az elkerülő út, amely napi 18 ezer gépjármű közlekedését könnyítheti meg 13 kilométer hosszúságban. Az előzetes tervek szerint az elkerülő a 47-es főút Orosháza felőli szakaszán az ATEV fehérjefeldolgozónál jobbra fordul a Rárósi út irányába, majd keresztezi a 45-ös főutat, a mártélyi utat, a Vásárhely-Szentes vasútvonalat, és a Bodzási út után, Kopáncsnál tér vissza a 47-esre.

Szó volt még a több, mint másfél milliárd forintos ivóvíz-minőség javító programról, az egymilliárd forintot meghaladó Szabadság téri felújításról, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ programtervéről, valamint a tiltott, közösség ellenes magatartásokról szóló helyi rendelet elfogadásáról.

A fórum hozzászólásai főként a május elsején életbe lépett buszmenetrenddel kapcsolatban érkeztek. A képviselő mellet Ékes József, a Városüzemeltetési Csoport vezetője részletesen ismertette a járatok útvonalát, valamint válaszolt a felmerülő problémákra.

Megszakítás