Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Zajlik a Bethlen gimnázium felújítása

Nyár elején kezdődött és jelenleg is zajlik a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítása. A 110 éves épület renoválásának költségeit az intézmény saját forrásból biztosítja.

Az előző tanév végén vette kezdetét a 110 éves Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítása. A munka a legrosszabb álapotú épületrészek javításával indult: a tetőszerkezet felújítását követően az udvaron a szennyvíz és csapadékvíz elvezetését oldották meg. Sor került a tavaly felázott gazdasági iroda teljes tatarozására, a folyosókon, a tantermekben és a vizes blokkokban a lábazatokat, valamint a falakat is festették, de a pincében található irattárban is elvégezték a szükséges felújításokat.
Az teljes munkát nem lehetett a nyári szünetben elvégezni, így most is folyamatosan renoválják az ablakokat, az ajtókat és a bejárati kapukat. Az intézménynek saját forrásból kellett gazdálkodnia, ami a mostani nehéz gazdasági helyzetben nem volt könnyű feladat.
Az épület fűtés- illetve villamoshálózati rendszere is megérett már a teljes rekonstrukcióra, a nagy költségek miatt azonban az iskola erre pályázati lehetőségeket keres.

Megszakítás