Élesben is kipróbálhatták felszolgáló tehetségüket a HISZK Corvin Mátyás
Tagintézményének diákjai. Az „Ezt főztük ki” elnevezésű vacsoraesten maguk a
tanulók szolgálták fel saját készítésű ételeiket családtagjaiknak, barátaiknak.
Egy már eltűnő hagyományt indítottak ismét útjára a Corvin diákjai az „Ezt
főztük ki” elnevezésű vacsoraesttel, amely lehetőséget ad a fiatal szakácsoknak
és felszolgálóknak, hogy kipróbálhassák, milyen egy valódi étteremben dolgozni.
– A cél az volt, hogy a hét diák megmutassa a szülőknek és a rokonoknak, miért
járnak minden nap iskolába. Úgy érzem, ezzel lehet őket a legjobban megtanítani
a szakmára, és fogalmazhatunk úgy is, hogy ez egy zenés vacsorával egybekötött
szülő értekezlet – mondta Galambos Csaba főszakács.
A fiatalok saját maguk tervezték meg az estet, a felszolgáló tanulók
készítették a dekorációt és a menükártyákat, a szakács diákoknak pedig
fejenként tíz főre kellett főzniük.