Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

10 ezer forintos Erzsébet-utalvány a 70 éven felülieknek

Közel 6000, 70 éven felüli részesül 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványban Hódmezővásárhelyen. A borítékokra csütörtöktől lehet számítani, ebben az évben is az önkormányzati képviselők kézbesítik őket. A város saját költségvetéséből mintegy 60 millió forintot fordít erre. 

 

A múlt pénteki rendkívüli közgyűlésen egyhangúlag elfogadta a képviselő-testület, Kószó Péter alpolgármester indítványát, miszerint mostantól a 70 évnél idősebbeknek 10 ezer forintos ajándékutalvánnyal kedveskedik a város karácsony előtt.

 

– Ezzel Almási Istvánnak, az elhunyt polgármesternek szerettem volna emléket állítani. Néhány évvel ezelőtt ugyanis az ő kezdeményezésére indult el az, hogy idős honfitársainkat az ünnep előtt megajándékozzuk, szebbé varázsolva karácsonyukat – mondta.

 

A korábbi 5 ezer forint helyett idén ennek a duplája kerül utalványok formájában a borítékokba. A 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat szinte bármire fel lehet használni. Az önkormányzat idén télen erre a célra mintegy 60 millió forintot költ saját forrásából.

 

– Az utalványokat a képviselők viszik ki. Valószínűleg ahogyan halad a borítékolásuk, november 30-tól már lehet várni, és egészen a szenteste előtti hétvégéig hordják – tette hozzá Kószó Péter.

 

Akik valamilyen oknál fogva nem jutnak hozzá az Erzsébet-utalványukhoz karácsonyig, azok számára sem vész el a lehetőség. Ők január végéig a polgármesteri hivatal népjóléti csoportjánál vehetik majd át személyesen vagy meghatalmazással. Az utalványok jövő év végéig használhatók fel.

 

Megszakítás