Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

A Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett amellett, hogy folyamatosan biztosítsa a https://www.hodmezovasarhely.hu/ honlap akadálymentes használatát az (EU) 2016/2102 európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültető nemzeti jogszabály (a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény) szerint.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a https://www.hodmezovasarhely.hu/ honlapra vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

A honlap az alábbiakban felsorolt kivételek mellett megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek:

Az oldal akadálymentesítése a wordpress motor Real Accessability és WP Accessibility bővítményeinek működtetésével biztosított, a bővítmények által használt akadálymentesítést biztosító eszközök leírását a bővítmények alábbi leírásai tartalmazzák:

https://wordpress.org/plugins/wp-accessibility/
https://wordpress.org/plugins/real-accessability/

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése előtt keletkezett, szkennelt pdf állományok nem minden esetben felolvashatóak, tekintettel arra, hogy e dokumentumok hitelesítése kézi aláírással történt, és az így keletkezett pdf állományok esetében nem biztosítható, hogy azokat a felolvasó programok értelmezni tudják.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

E nyilatkozat 2021. szeptember 20.-án készült, a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata önértékelése alapján.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat az info@hodmezovasarhely.hu címen jelezheti. A visszajelzési mechanizmuson küldött értesítések feldolgozásáért a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet felelős. A 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdés értelmében a közszférabeli szervezet a jelzésre 30 napon belül köteles válaszolni.

Végrehajtási eljárás

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a 162/2019. (VII. 5.) Korm. rendelet tartalmazza.

Ellenőrző szervezet: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség

Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35.

Levelezési cím: 1134 Budapest, Váci út 35.

Ügyfélszolgálat: +36 1 450 3070

E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.gov.hu

Web: https://kifu.gov.hu/

Bejelentés alapján az ellenőrző szervezet akadálymentesítési ellenőrzést végez, ha a visszajelzési eljárásban az értesítést vagy kérelmet benyújtó személy a 2018. évi LXXV. törvény 4. § (2) bekezdése szerinti határidőben nem, vagy nem kielégítő választ kap a közszférabeli szervezettől.

Hivatalos Jóváhagyás

Az akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyom:

Hódmezővásárhely, 2021. szeptember 20.

Dr. Márki-Zay Péter, polgármester

Megszakítás