Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Az aranytölcsér segíti az egyensúlyérzék kialakulását

Speciális mozgásfejlesztő eszközöket adományozott a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat helyi tagintézményének. A játékok már a korai fejlesztésbe is beépíthetők, a megfelelő mozgáskoordináció segíti a tanulási folyamatokat.

 

Aranytölcsér az egyensúlyérzék kialakuláshoz, valamint egy híd és egy lépcsővel kombinált lejtő, amelyek sokféleképpen variálva a mozgás javítását és fejlesztését teszik lehetővé. Ezekkel az eszközökkel gazdagodott a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat helyi tagintézményében található tornaszoba, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány jóvoltából.

 

– Nevünkből is adódik, hogy a gyermekegészségüggyel foglalkozunk és általában halmozottan sérült, vagy rászoruló beteg gyerekek támogatását vállaltuk az elmúlt 20 évben. Olyan intézményeket segítettünk eddig is, ahol a gyermekek ellátása, illetve sérült, kicsit nagyobb odafigyelést igénylők gondozása folyik – mondta Berényi Károly, a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány elnöke.

 

Az alapítvány az elmúlt 10 évben rendszeresen segítette a Csodaház munkáját, most pedig 100 ezer forintból a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálatot részesítette támogatásban, mert a korai fejlesztés létfontosságú.

 

– A mozgás a legkorábban kialakuló funkciója és képessége a gyereknek, összefügg mindennel. A mozgáson keresztül szereznek ugyanis tapasztalatot a világról, és ha ez a folyamat megakad, akkor az egész tanulás is megakad. Nagyon nagy jelentősége van a mozgásfejlesztésnek, amihez most motiváló eszközöket kaptunk – mondta Bacsa Judit, a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

 

Az alapítvány és a helyi tagintézmény között egy együttműködési megállapodás is létrejött, annak reményében, hogy a támogatások a jövőben is folytatódnak.

Megszakítás