Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Kísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

busz

Az itt mellékelt új járatterveket mérlegeli a DAKK Zrt. és a vásárhelyi önkormányzat, a 3. számú verziót próbálják ki szeptembertől.

Az első, bár költséghatékony lenne, nem érintene túl sok utcát, így az ötlet nem tűnik szerencsésnek. A másodikkal az a probléma, hogy Új-Kishomok szűkös utcáin néhol még a kisméretű busznak is nehézséget okozna néhány helyszínen a bekanyarodás. Illetve ennél is nagyobb gond volna, hogy a szinte csak egysávos kis utcákban – azért, hogy a busz biztosan elférjen – táblákkal kellene tiltani azt, hogy a kerítések mellett parkoljanak a kiskert- és háztulajdonosok. A táblákhoz a közlekedés biztonsága miatt ragaszkodik a DAKK, ugyanakkor belátható, hogy ez komoly nehézséget okozna a lakosoknak. A második verziót főként ezért kezeli fenntartással az önkormányzat.

Próba szempontjából a befutó a harmadik lett. Ehhez az önkormányzat kiépít három buszmegállót – több hely nincs megállók, peronok építésére. Az egyik igen nagy előny, hogy a járatra könnyebben fel tudnak majd szállni az öreg-kishomokiak is.

A közlekedés segítésére három közlekedési tükröt és a közlekedési társaság kérésének megfelelően „Szembejövő forgalom elsőbbsége” – a szükséges helyeken pedig „Megállni tilos” – táblákat helyeznek ki.

 (fotó: pixabay.com)

 

1. verzió:

busz1

 

 

2. verzió:

busz23. verzió:

busz3

 

 

Megszakítás