Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

541 fiatal kapott vásárlási utalványt

Tízmillió forinttal segítették a vásárhelyi cégek, vállalkozások, vállalkozók és magánszemélyek a nyári gyermekétkeztetést, ez jóval több volt, mint a szükséges ötmillió nyolcszázezer forint, ezért a fennmaradó összegből az önkormányzat 10 ezer forintos vásárlási utalvánnyal támogatott 541 vásárhelyi, felnőtt korú, hátrányos helyzetű tanulót. Almási István a Polgármesteri Hivatal díszteremben személyesen adta át az utalványokat az érintetteknek.

Hódmezővásárhelyen a nyári gyermekétkeztetés 24 millió 200 ezer forintba került. A költségek jelentős hányadát, azaz 18 millió 400 ezer forintot az önkormányzat az Emberi Erőforrás Minisztériumtól pályázaton megnyert, a fennmaradó 5 millió 800 ezer forintot pedig önrészként kellett finanszíroznia. A város idén is a vállalkozásoktól, vállalkozóktól, cégektől és magánszemélyektől kért segítséget, és gyűjtést szervezett. Ennek köszönhetően közel 10 millió forint gyűlt össze, melyből nemcsak több mint 1300 gyermek étkezhetett június közepétől augusztus 16-ig ingyenesen a nyári szünet ideje alatt, hanem a fennmaradó összegből további fiatalok számára is támogatást nyújtott az önkormányzat.

– Megvizsgáltuk, hogy melyik rétegnek kellene adni. Az óvodásoknak szoktunk szervezni gyermekkarácsonyt, ahol megajándékozzuk őket. Az iskolásoknak szoktunk minden évben a tanévkezdéshez segítséget nyújtani, akik rászorulnak. Ám van egy korosztály, Hódmezővásárhelyen 541 főt érint, akik hátrányos helyzetűek és felnőtt korúnak számítanak, de tanulmányaikat folytatják. Vagy szakmai képzésben vesznek részt, vagy egyetemi, főiskolai képzésben, vagy a középiskolai tanulmányaikat fejezik be – mondta Almási István alpolgármester.

Az érintettek egyenként 10 ezer forintos, sportszerekre költhető vásárlási utalványt kaptak, amelyet három vásárhelyi sportszerboltban vásárolhatnak le. A támogatás az EVP programjaival összefüggésben ilyen módon is a rendszeres testmozgást kívánja támogatni.

Almási István alpolgármester köszönetet mondott azoknak a cégeknek, vállalkozásoknak, magánszemélyeknek, akik ezt lehetővé tették, majd személyesen adta át a fiataloknak a vásárlási utalványt.

Megszakítás