Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Pósa Szonja és Makó András a legeredményesebb vásárhelyi sportoló a Vívó Gyermek Országos Bajnokság

Pósa Szonja és Makó András szerepelt a legjobban vásárhelyi sportolók közül a hétvégén megrendezett Vívó Gyermek Országos Bajnokságon, melynek a Hódtói Sportcsarnok adott otthont. A vívók azonban nemcsak egyéniben, hanem csapatban is összemérték tudásukat, ahol a lányok ötödikek, a fiúk pedig harmadikok lettek.

Az öt megmérettetésből álló kupaverseny-sorozatnak volt az utolsó része a hétvégén megrendezett Vívó Gyermek Országos Bajnokság. A Csomorkány Sport Egyesület azzal érdemelte ki a szervezés jogát, hogy öt olyan sportolóval is büszkélkedhet, akik az első tízben helyezkednek el az országos ranglistán.

– Szép számmal érkeztek ide csapatok. 15 egyesületből összesen 62-en neveztek a bajnokságra. Egy kör után alakul ki először a 32-es, majd a 16-os és végül a nyolcas tábla, a döntőbe kerülés – mondta Magyary Ágnes, a Csomorkány SE edzője.

Az egyéni versenyszámokra szombaton került sor. A legjobbak közé azok a sportoló jutottak, akik az erős vetélytársakkal folytatott összecsapás és a meleg ellenére legalább nyolc asszót meg tudtak nyerni. A vásárhelyiek között versenyzett Tóth Gergely is, aki két éve vív, és ez volt pályafutása legfontosabb versenye.

– Egész héten az egyesülettel arra készültünk, hogy minél jobb formában legyünk. Most mindenki nagyon jól szerepelt eddig. Én kettőből kettő asszót nyertem meg. Eléggé nehezek voltak, mert jó ellenfeleket kaptam, de nagy nehezen meg tudtam őket verni – mondta Tóth Gergely, a Csomorkány Sport Egyesület tagja.

Tóth Gergely végül összesítésben 19. helyen végzett. A fiúknál a legeredményesebb vásárhelyi induló Makó András volt, aki a versenyen hatodik lett. A legjobb helyi indulónak Pósa Szonja bizonyult, aki az ötödik helyet szerezte meg. A lányok csapatban ötödikek lettek, fiúknak sikerült bronzérmet hozniuk.

Megszakítás