Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Hódmezővásárhely a rezsicsökkentés mellett áll

Több mint ötezren látták el szignójukkal egy hét alatt a rezsicsökkentés védelmében meghirdetett aláírásgyűjtési akció íveit Hódmezővásárhelyen. A kezdeményezésben a héten Almási István polgármester és dr. Grezsa István települési képviselő is részt vett. A város első embere szerint a rezsiköltségek csökkenése minden hódmezővásárhelyi számára kedvező döntés, ezért reméli, hogy minél többen támogatják az akciót.

A Kálvin János téren találkozhattak szerdán a járókelők a rezsicsökkentés érdekében szerveződött aláírásgyűjtési akció egyik standjával, ahol Almási István polgármester és dr. Grezsa István önkormányzati képviselő buzdította a helyieket a kezdeményezés támogatására. A kormány ez év januárjától 10%-kal csökkentette a gáz, a villamosenergia és a távhő díját, amit a tervek szerint nyártól a hulladékszállítás, a víz- és a szennyvíz szolgáltatás, valamint a PB gázpalack árának mérséklése követ. A döntés miatt a kormányt több támadás is érte, ami miatt a kormánypártok a rezsicsökkentés védelme érdekében aláírásgyűjtési akció indítottak.

– Eddig több mint ötezer aláírás gyűlt össze – számolt be a helyszínen Almási István polgármester. – Bízom benne, hogy ugyanúgy össze tudunk fogni, mint amikor a kórházat kellett megmentenünk. A rendszerváltás óta még csak hasonló kormányzati intézkedésre sem volt példa, sőt, 2002 és 2010 között 16-szor volt áremelés, a gáz ára háromszorosára, a villany ára pedig duplájára emelkedett, ami a vásárhelyi családokat is jelentősen megterhelte. Úgy érzem, a kormány bebizonyította, hogy igenis lehet a magyar családok terheit csökkenteni, igenis lehet jól kormányozni és hatékonyan képviselni a magyar emberek érdekeit akár a nemzetközi befolyással rendelkező gazdasági érdekekkel szemben is – mondta Almási István polgármester.

Dr. Grezsa István önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az aláírásgyűjtési akció egy hosszabb folyamat egyik állomása lehet.

– Meg kell próbálni újra az emberekkel együtt kormányozni ezt az országot és nem ellenük, vagy a kárukra. Mindannyian tudjuk, hogy milyen nehéz Magyarország gazdasági helyzete, az itt élő átlagemberek helyzete pedig még nehezebb. De azt remélem, hogy ez az akció is, ha évek múlva visszatekintünk, akkor elmondhatjuk, hogy esély és lehetőség volt arra, hogy egy új minőségű, egy új típusú, tényleg az embereket szolgáló társadalmi közmegegyezés jöjjön létre – mondta dr. Grezsa István települési képviselő.

A kezdeményezés folytatódik, a város több pontján felállított standok várják a rezsicsökkentés támogatóit.

Megszakítás