Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Örömmel fogadják az ajándékutalványt a 70 éven felüliek

Városszerte és külterületen összesen 5520 hetven éven felüli vásárhelyi polgárnak viszik el az önkormányzati képviselők és segítőik a 4000 forintos Erzsébet utalványokat, hogy még karácsony előtt mindenki megkaphassa.

Folyamatosan jutatják el a települési képviselők a 4000 forintos Erzsébet utalványokat a 70 éven felüli hódmezővásárhelyi polgárok részére.

– Az önkormányzat nagyon helyesen eldöntötte, hogy először a 80 év felettieknek, majd tavaly a 75 év felettieknek, és idén a 70 év felettieknek ad karácsony alkalmából egy négyezer forintos élelmiszer utalványt. Úgy gondolom, hogy a körzetemben különösen fontos ez, hiszen itt sok olyan polgártársunk él, akik nehéz körülmények közt élnek – mondta Benkő Zsolt települési képviselő.

Benkő Zsolt települési képviselő Szikáncson, Batidán, Erzsébeten valamint Hódmezővásárhelyen összesen közel 500 Erzsébet utalványt oszt ki segítőivel a héten.

– Nagy segítség igazán. Krumpli, hagyma, ilyesmi. Erre költjük. Most a fiam nem keres, nem dolgozik, és csak az én nyugdíjamból élünk – mondta Szögi Sándorné.

A képviselőknek beszélgetésekre és gondolatcserére is lehetőségük van a személyes találkozások során.

– Nagyon szép életutakat ismerhetek meg egy-egy ilyen karácsony előtti utalványosztásnál. Kedves emberekkel ismerkedhetek meg. Sajnos ebben a korban sok embernek vannak veszteségei, problémái, de sokan nem azt nézik, hogy mi a veszteség, mi a baj, hanem, hogy mi az, aminek örülhetnek – mondta dr. Havasi Katalin.

Susánban 650 hetven éven felüli él, akik örömmel és meghatottsággal fogadták az utalványokat.

– Nekem nem kell más, élelmet veszek, meg ilyesmit. Én vagyok egyedül, ez a kis házam van. Az unokákat várom, egy mondta, aki közel lakik a városban, hogy majd elnéz az ünnepben. Meg január elsején lesz születésnapom, akkor szokott jönni a család – mondta Angyal Ferenc.

Ebben a körzetben még a múlt héten megkezdték az utalványok átadását, és szerdáig el is juttatják minden olyan érintetthez, akit otthon találnak, hogy a város ajándéka valóban segítség lehessen az ünnepek előtt. Aki éppen akkor nem tartózkodott otthon, az is átveheti később az ajándékutalványt a Polgármesteri Hivatalban.

Megszakítás