Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Rajzfilmünnepet tartanak az elmúlt 50 év legsikeresebb alkotásaiból

Május 12-én, vasárnap délelőtt rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, amelyhez Hódmezővásárhely immáron harmadik alkalommal csatlakozik. Az Emlékpont előadótermében az elmúlt 50 év legsikeresebb rajzfilmjeit vetítik majd a gyerekeknek, de egyéb kapcsolódó programokkal is várják a családokat.

Harmadszor rendezi meg az Országos Rajzfilmünnepet a KEDD, Magyarország legsikeresebb animációs műhelye. A Rajzfilmünnep helyszínein, köztük a mozivá alakuló Emlékpont előadótermében az elmúlt fél évszázad máig rendkívül népszerű magyar rajzfilmjeiből, többek között a Pom Pomból, vagy a Vízipók – csodapókból válogathatnak az érdeklődők.

– Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a családok együtt töltsék a vasárnapot. Olyan rajzfilmeket vetítünk le, amelyek abban a történelmi időszakban születtek, amelyeket az Emlékpont dolgoz fel. Ez a program ingyenes, idén 37 város csatlakozott, több mint 70 helyszínnel ehhez a kezdeményezéshez és egyedül Hódmezővásárhelyen ingyenes ez a rendezvény – mondta Gajdán Bálint, a BFMK igazgatója.

A jövő vasárnap délelőtt fél tízkor kezdődő esemény számos kapcsolódó programmal, mese- és rajzpályázattal is kiegészült. 200 mese érkezett be a pályázatra, amelyet szakértő zsűri, többek között például a Bogyó és Babóca történetek szerzője, Bartos Erika bírált el.

– A meseíró pályázat első helyezettje Czenner Gergely: Kerti kaland szedressel című munkája lett. És a feladat is ehhez kapcsolódik. A 14 éven aluliaknak egy rajzpályázatot hirdettünk: le kell rajzolniuk a résztvevőknek Pixit, a nyertes srác művében szereplő személyt – mondta Soós Péterné, az AEGON Magyarország Zrt. hódmezővásárhelyi fiókvezetője.

A mesepályázat győztesének jutalma, hogy a KEDD animációs stúdióban életre is keltik történetének figuráit, sőt pólókon, matricákon is megjelennek mesealakjai. A rajzpályázatra június 10-ig várják a műveket a http://www.rajzfilmunnep/www.rajzfilmunnep címre.

Megszakítás