Hódmezővásárhely.hu
Generációk jövője az Alföldön

Új gépjárműveket kapott a vásárhelyi rendőrkapitányság

Megújult a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság gépparkja az országos közbeszerzésnek köszönhetően. Hat Opel Astra és egy Skoda Yeti terepjárót kapott a kapitányság, de még további autók is érkeznek a jövőben. Egyszerre ilyen mértékű gépjárműfejlesztésre még nem volt példa a helyi rendőrségen.

A rendőrség által lízingelt régi Ford rendőrautók szerződése szeptemberben lejár. Ezeket cserélik le  Opel Astra személygépkocsikra és Skoda Yeti terepjárókra országszerte. Hódmezővásárhelyre eddig hat Opel és egy Skoda érkezett nemrégiben. A vadonatúj rendőrautók már láthatók a város útjain.

– Ennyi megkülönböztetett jelzéssel ellátott szolgálati gépkocsink egyszerre még soha nem volt és mind teljesen új, működőképes, bármikor bevethető. A kapitányság működését, reagáló képességét, mozgékonyságát, hatékonyságát nagyban megnöveli – mondta Torzsa Endre, a Közrendvédelmi Osztály vezetője.

 A géppark fejlesztése során a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyelőre egy terepjáróval gazdagodott, de néhány hónap múlva ezt még további kettő követi.

– Ez azért fontos, mert a külterületek rendjének fenntartásához nélkülözhetetlen ez a technikai tudással rendelkező gépjármű. Hosszú évek óta küzdöttünk azzal, hogy csak az időjárás függvényében tudtuk a külterületet ellenőrizni a 2009 óta folytatott tanyaprogramunkban. A Biztonságos Vásárhely Program ezen elemét a határban csak nehezen és körültekintően voltunk képesek foganatosítani. Úgy gondolom, most már bármikor ki tudunk jutni a tanyákra, és az ott élő lakossághoz. Most már megfelelően tudunk velük kapcsolatot teremteni. Ennek nagyon fontos eszköze ez a járműpark, illetve a terepjárók – mondta dr. Rádi Norbert a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kapitánya.

A helyi rendőrkapitányság arra törekszik, hogy az autókat teljesen kihasználják a város rendjének fenntartása és ellenőrzése érdekében.

Megszakítás